Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

26.6 C
Athens
Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025

Συνταγή για τα πτάρια (κεφτεδάκια) της Αγιάσου Λέσβου – της Μ. Κουρβανιού

Συνταγή για τα πτάρια
(κεφτεδάκια)
της Αγιάσου Λέσβου

Για να τα φτιάξουν
προμηθεύονται:

– Κιμά μοσχαρίσιο, μισό κιλό

– ψωμί μπαγιάτικο βρεγμένο

– δυο κρεμμύδια μεγάλα (το κόβουν
στον τρίφτη),

– δυο κουταλιές τομάτα χυμό ή
φρέσκια τριμμένη

– ούζο μπόλικο,

– κύμινο,

– ρίγανη,

– δυόσμο, αλάτι πιπέρι, και

– λίγο λαδακι.

Ανακατεύουν τον κιμά, το μουλιασμένο
ψωμί, τα τριμμένα κρεμμύδια, τον χυμό τομάτας (ή την φρέσκια τομάτα, επίσης τριμμένη
στον τρίφτη), το ούζο, το κύμινο, την ρίγανη, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι
και το ελαιόλαδο.

Πλάθουν τους κεφτέδες , τους αλευρώνουν και τους
τηγανίζουν με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

Την συνταγή έδωσε η Μ.
Κουρβανιού.

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκακης “Συγχρονης Ελλαδος περιηγησις”. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.11.2024.

Συνταγη πταρια πιταρια τηγανητα κεφτεδακια Αγιασος Λεσβος κιμας μοσχαρισιος, ψωμι μπαγιατικο βρεγμενο, κρεμμυδι τοματα χυμος φρεσκια ουζο κυμινο, ριγανη, δυοσμο, αλατι πιπερι, λαδι μουλιασμενο ελαιολαδο κεφτεδες τηγανι τηγανισμα πταρι πιταρι κεφτεδακι κεφτες κιοφτες
author avatar
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Η «φουσκωτή» κολοκυθόπιττα και τα «καλόπια» Αντιπάρου

Στην παραδοσιακή κουζίνα της Ωλιάρου (νυν Αντιπάρου) Κυκλάδων συγκαταλέγεται...

Βρέθηκε ψωμί 5.300 χρόνων! Από σιτάρι και φακές! – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Χρόνια τώρα οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί...

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ Λέσβου – του Γ. Λεκάκη

Το Λισβόρι, Λισβόριο, Λισβόριον Λέσβου - τοπικά Λισβόρ -...

Ο ζωδιακός κύκλος των 12 αστερισμών με κέντρο την Δήλο και οι ναοί του Απόλλωνος

Οι δώδεκα αστερισμοί με κέντρο την Δήλο: Κριός: Ερμιόνη...

Καταιβάτες θεοί, κεραυνοί και κεραυνομαντεία – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Αποπλέοντας οι Έλληνες, μετά την Άλωση της...