Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

11.2 C
Athens
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025

Σφουγγάτο παραδοσιακό της Λέσβου

Σφουγγάτο παραδοσιακό
της Λέσβου

Υλικά για ένα μικρό «πυρεξ»:

– 1 κ. κολοκύθια

– δυόσμος και μαϊντανός

– 1 πατάτα

– 4-5 αυγά

– Λίγο γάλα

– 250 γραμμ. φέτα

– Λίγο πεκορίνο τριμμένο

– Λίγο αλεύρι.

Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα ζουλάμε
καλά να φύγουν τα υγρά.

Ρίχνουμε δυόσμο και μαϊντανό
ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε την πατάτα τριμμένη.

Ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα.

Τρίβουμε τη φέτα και προσθέτουμε το
πεκορίνο.

Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει
το μίγμα σαν χυλός.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρεξάκι.

Ψήνουμε στους 180ο  στις αντιστάσεις για μία ώρα.

Την
συνταγή έδωσε η κ. Μαρία Κουρβανιού, από την Αγιάσο.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.9.2024.

Σφουγγατο παραδοσιακο φαι φαγητο πιατο παραδοσιακη κουζινα Λεσβου λεσβος κολοκυθι, δυοσμος μαιντανος, πατατα αυγο γαλα τυρι φετα πεκορινο αλευρι κολοκυθια αυγα χυλος αλατι πιπερι Αγιασος συνταγη συνταγες
author avatar
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Ήθη και έθιμα της αγίας Βαρβάρας – σχέση με Εκάτη, Δήμητρα και Ήρα – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Η αγία Βαρβάρα εορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου....

Από την αρχαία ελληνική μακαρία, το μελομακάρονο – τι συμβολίζει

Της δρ. Γεωργίας Κατσογριδάκη, διαιτολόγου – διατροφολόγου Το μελομακάρονο αποτελεί...

Η νήσος ΑΝΔΡΟΣ πήρε το όνομά της από τον Ανδρέα – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη  Η νήσος Άνδρος ονοματίσθηκε από τον ήρωα...