Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

17.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Απριλίου, 2025

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ! – Παραδοσιακό Κερκύρας – Οθρωνών – της Κ. Ρωμαίου

Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ!
Παραδοσιακό Κερκύρας – Οθρωνών

ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό κουμ
κουάτ
– 1 κιλό
ζάχαρη
– ¾ λίτρου
νερό περίπου
– λίγο χυμό
λεμονιού.
Συνοδεύει άριστα τον ελληνικό καφέ…

Παρασκευή:
Πλένουμε τα
κουμ κουάτ και τα τρυπάμε καλά διαμπερώς σε διάφορα σημεία, οριζόντια ή κάθετα,
με οδοντογλυφίδα ή ξύλινο καλαμάκι.
ΣΗΜ.:
Χρειάζεται πολύ καλό τρύπημα, διαφορετικά τα κουμ κουάτ ζαρώνουν και γίνονται
σκληρά.
Στην
συνέχεια τα ξεπικρίζουμε: Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Σουρώνουμε
και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο άλλες δύο φορές (συνολικά τρεις).
Κατόπιν τα στραγγίζουμε
και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
Μετά το
ξεπίκρισμα ετοιμάζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό. Ρίχνουμε στο σιρόπι
τα κουμ κουάτ και τα αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα. Την επομένη ημέρα ελέγχουμε
αν έδεσε το σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.  

Πληροφορία
συνταγής
: Κωνσταντίνα Ρωμαίου, εκ Κερκύρας – καφέ μπαρ «Στον Άμμο», στον Άμμο
των Οθρωνών, των Διαποντίων νήσων.

Με τον τρόπο του κλασσικού κέικ (πορτοκαλιού)
φτιάχνουν και κέικ με κουμ κουάτ (με μαρμελάδα κουμ κουάτ).


ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης ¨Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις”.

Στο καφέ της χρυσοχέρας Κωνσταντίνας (Νίνας)
“Στον Άμμο”, στους Οθρωνούς των Διαποντίων νήσων,
θα βρείτε και πολλά άλλα χειροποίητα γλυκά κουταλιού
και μαρμελάδες…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΓλυκο κουταλιου, κουμ κουατ, Παραδοση, Κερκυρα, Οθρωνοι, κουμκουατ, ζαχαρη, νερο, λεμονι, σιροπι, Ρωμαιου, Αμμος, Οθωνοι, Διαποντια, Διαποντιοι, ζαχαροπλαστικη, γλυκισμα, μαρμελαδα, καφες, κεικ
author avatar
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχετικά Άρθρα

ΥΓΕΙΑ: ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – AYUR VEDA και ΕΝΔΟΒΙΟΓΕΝΕΣΗ

Του δρ. ΑΜΠΙ ΣΑΧΙΝ(*), προέδρου του Βελγικού Ινστιτούτου Ενδοβιογενικής...

Το ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ – ΔΕΙΤΕ το βίντεο του Γ. Λεκάκη με τον οινολόγο Μ. Ρούσση

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ παρουσιάζει την εκπομπή ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ Μιλάει...

ΕΘΙΜΑ και ΚΑΛΑΝΤΑ του ΛΑΖΑΡΟΥ – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Παναρχαία η πίστη του ανθρώπου στην Ανάσταση....

Ο παππούς των Ιώνων, Σέλινος, βασιλιάς Αχαΐας, και το σέλινο – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Ο Σέλινος / Σελινούντας ήταν υιός του...