Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει! – της Ό. Βενιζέλου-Ρουβά
Πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο: Η καλλιέργεια που αναβιώνει! Της Όλγας Βενιζέλου Ρουβά Οι παππούδες μας καλλιεργούσαν ζαχαροκάλαμο μέχρι και το 1955 περίπου!!! Στην φτώχεια τους οι Έλληνες έφτιαχναν πετιμέζι από ζαχαροκάλαμο, το οποίο καλλιεργούσαν. Το ανακάτευαν με κολοκύθα, καρύδια, μελιτζανάκι ή κυδώνια και το αποθήκευαν για τον χειμώνα ή έφτιαχναν «μαρμελάδες». Το πετιμέζι ήταν […]
Διαβάστε περισσότερα