Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026

Οι «αιγυπτιακές» πυραμίδες είναι έργα Ελλήνων

Το βιβλίο «Αιγυπτιακές πυραμίδες Ελλήνων έργο», γράφτηκε από τον K. Brighton, ο οποίος επί 10 έτη ερεύνησε το θέμα των Πυραμίδων.

Για πρώτη φορά παγκοσμίως ένα βιβλίο αποδεικνύει το ιστορικό γεγονός της ελληνικής προέλευσης των Πυραμίδων, με παράθεση μιας σειράς αδιάσειστων στοιχείων.

Ο K. Brighton, χρησιμοποιώντας ως πυξίδα την λογική και την Ιστορία, διαβάζοντας τα ιερογλυφικά των Πυραμίδων στην Αίγυπτο, διέμεινε επί χρόνια μελετώντας στο Κάιρο, και στην Ελλάδα κατέληξε στο συμπέρασμα, που άλλοι πολλοί ξένοι και Έλληνες επιστήμονες «ιδιωτικώς» ισχυρίσθηκαν, ότι οι Πυραμίδες μιλούν ελληνικά.

Ο ίδιος όμως, αν και Αμερικανός, τόλμησε να γράψει το βιβλίο αυτό για να δώσει την επιστημονική του απάντηση σ’ αυτούς που μιλούν για αιγυπτιακές Πυραμίδες, παραγνωρίζοντας την αλήθεια. Κόντρα στο πανεπιστημιακό κατεστημένο, ελληνικό και ξένο, και με οδηγό τους αρχαίους συγγραφείς ο Brighton αποστομώνει τους φαύλους και υπογράφει: Ναι, οι Πυραμίδες είναι ελληνικές! Ισχυρίζεται και αποδεικνύει στο βιβλίο του ότι ο λόγος που κάποιοι δεν «ανοίγουν» τις Πυραμίδες είναι ότι στο εσωτερικό τους κρύβουν το μεγάλο τους μυστικό: ότι είναι Ελλήνων έργο.

  • Το βιβλίο «Αιγυπτιακές πυραμίδες Ελλήνων έργο» του K. Brighton, κυκλοφόρησε από τις Κάδμος, έχει 224 σελ. (14 Χ 21 εκατ.) ISBN 1204220001, το 2000.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.4.2001.

αρχαιες αιγυπτιακες πυραμιδες αρχαια ελληνικα εργα Ελληνων βιβλιο αιγυπτιακη πυραμιδα αρχαιοι Ελληνες ελληνικο εργο καθηγητης Αιγυπτιολογιας, Αιγυπτιολογια μπραιτον Brighton, προελευση πυραμιδων πρωτη φορα ιστορια ελληνικης προελευσης ιερογλυφικα Αιγυπτος, Καιρο, Ελλαδα ξενοι επιστημονες ελληνικα Αμερικανος, επιστημονικη απαντηση πανεπιστημιακο κατεστημενο, ελληνικο ξενο, συγγραφεις ελληνικες εσωτερικο μυστικο

author avatar
Γιώργος Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ επαναπάτρισαν 7 κλεμμενα αρχαία αντικείμενα στην Αίγυπτο – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Οι ΗΠΑ έχουν επαναπατρίσει 7 αντικείμενα στην...

Η αρχαιότερη ελληνική αλφαβητική επιγραφή είναι του 9ου αι. π.Χ. – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Οι πινακίδες για γραφή ήταν γνωστές στον...

Και η Μικρασιατική Καταστροφή συνδέεται αιτιωδώς με τον πνευματισμό

Του καθηγητού Κωνσταντίνου Βαθιώτη Οι αναφορές του Γ. Σμαραγδή στην...

Χριστιανικό μοναστήρι με βιομηχανικές δραστηριότητες του 5ου μ.Χ. βρέθηκε στην Θέμα! – του Γ. Λεκάκη

Του Γιώργου Λεκάκη Τα θεμέλια κτηρίων ενός χριστιανικού μοναστικού συγκροτηματος,...

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε τώρα στο Αρχείο Πολιτισμού για να:
• Μαθαίνετε πρώτοι για νέα άρθρα και ενημερώσεις.
• Εξερευνήσετε μοναδικές πολιτιστικές ιστορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο.

• Λάβετε απευθείας ενημερώσεις στο email σας για ενδιαφέροντα θέματα.

Subscription Form