Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

20 C
Athens
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025

Το δυστύχημα των Τεμπών προκλήθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά μιας σειράς κυβερνήσεων

Του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη, διευθυντής περιοδικού «Ενδοχώρα»

Είναι ολοφάνερο ότι το δυστύχημα των Τεμπών προκλήθηκε από την εγκληματική συμπεριφορά μιας σειράς κυβερνήσεων (μη εξαιρουμένης και της σημερινής) που διαχειρίστηκαν τον δημόσιο τομέα στην πατρίδα μας οδηγώντας τον στην απαξίωση και στην σταδιακή εκχώρησή του σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Το ίδιο εγκληματική ήταν και η συμπεριφορά της παρούσας κυβέρνησης, αναφορικά τόσο με τις πολιτικές ευθύνες (αλλά και τις ποινικές που προκύπτουν και θα προκύψουν για κάποιους αρμοδίους, πολιτικούς και μη) όσο και με την διαφαινόμενη προσπάθεια συγκάλυψης γεγονότων και ευθυνών, για λόγους που πιθανότατα μόνον η ίδια γνωρίζει.

Αν και οι κινητοποιήσεις με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία είναι ολοφάνερο ότι ποδηγετούνται από συγκεκριμένα κομματικά μαγειρεία (όσο και αν γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν για το αντίθετο), δεν παύουν να είναι στην πηγή τους απολύτως αυθόρμητες, φυσικές και δικαιολογημένες. Η προσπάθεια, όμως, της εκτροπής της κοίτης του χειμάρρου της λαϊκής οργής, προκειμένου είτε να αρδευτούν οι άνυδρες κομματικές στέπες, είτε να εμπλουτιστούν τα ιδεολογικά τενάγη της αριστεράς στην Ελλάδα, είναι κακόβουλη και ανίερη.

Το ίδιο αηδιαστική είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, να απαξιώσει όλην αυτήν την λαϊκή αγανάκτηση, που σωρευμένη επί δεκαετίες βρήκε την διέξοδο που επεδίωκε τόσα χρόνια, μέσα από το δράμα των 57 αθώων ψυχών και του αγώνα των συγγενικών προσώπων τους και των τραυματιών για δικαίωση.

Γι᾽ αυτό και στις διαμαρτυρίες της 28ης Φεβρουαρίου οι Έλληνες θα φωνάξουν και θα διαμαρτυρηθούν για όλους τους αδικοχαμένους συμπατριώτες μας εξ αιτίας της αμέλειας και της αδιαφορίας του ελληνικού κράτους. Για:

  • τα 21 νεκρά παιδιά του λεωφορείου στα Τέμπη,
  • για τους 24 νεκρούς στην Μάνδρα Αττικής,
  • για τους 105 στο Μάτι Αττικής,
  • για την εκατόμβη των πυρκαγιών στην Ηλεία,
  • για τους εκατοντάδες δολοφονημένους συμπατριώτες μας από λαθρομετανάστες,
  • για τους καμένους της ΜΑΡΦΙΝ
  • για την κάθε Μυρτώ σε κάθε Πάρο,
  • για τον συνεχιζόμενο εποικισμό της χώρας μας από αλλόφυλους και αλλόθρησκους εισβολείς,
  • για το συνεχιζόμενο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου,
  • για την οικολογική καταστροφή της πατρίδας μας (Έβρος, Εύβοια, Θεσσαλία, κλπ.),
  • για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας,
  • για την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των πολιτών,
  • για τον συνεχιζόμενο ξενητεμό της ελληνικής νεολαίας,

για την απαξίωση των θεσμών,

  • για την έκπτωση των ηθών και των κοινωνικών αξιών μας,
  • για την καταστροφή της παιδείας.

Για όλα αυτά, στις 28.2.2025, στους δρόμους και τις πλατείες θα βρίσκονται άνθρωποι που θα συμπαρίστανται στον πόνο των γονέων γνωρίζοντας και νοιώθοντας ότι αύριο μπορεί και αυτοί να βρίσκονται στην θέση τους, έρμαια ενός κράτους ανάλγητου, ανίκανου και απρόθυμου να τους προστατεύσει ως πολίτες και να τους εγγυηθεί μία αξιοπρεπή ζωή, ως ανταπόδοση των δικών τους θυσιών και προσφορών προς αυτό.

Δίπλα τους θα βρίσκονται σίγουρα και κάποιοι άλλοι. Αυτοί που θα επιδιώκουν απλώς να αποκομίσουν λίγα «ψηφαλάκια». Αυτοί που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τις φωνές ενός νέου «πολυτεχνείου». Γνωρίζουμε όμως τι «φρούτα» προέκυψαν από το τότε «πολυτεχνείο». Αυτά που γρήγορα σάπισαν μέσα στον εθνικό κορμό και διαμόρφωσαν την κακοδαιμονία που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανάληψη της ιστορίας ως μία ακόμη φάρσα. Απέναντι στις φωνές της κυβερνητικής καρικατούρας που παροτρύνει να αντιδράσουμε «με οργή» προς όποιον αμφισβητεί το κυβερνητικό αφήγημα, αλλά και σε αυτές που παροτρύνουν σε νέα «Δεκεμβριανά», πρέπει να υπάρξει η αγνή φωνή του λαού, που θα οδηγήσει στην κάθαρση. Μία κάθαρση που θα έρθει, γιατί δεν υπάρχει πια άλλη επιλογή!

ΠΗΓΗ: εφημ. «Δημοκρατία», 26.2.2025. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.2.2025.

δυστυχημα Τεμπων εγκληματικη συμπεριφορα ελληνικη κυβερνηση ελληνικες κυβερνησεις 28 φεβρουαριου 2023 φεβρουαριος Κουριαννιδης, δυστυχημα Τεμπων εγκλημα εγκληματικη συμπεριφορα διαχειριση δημοσιος τομεας απαξιωση εκχωρηση ιδιωτικα κερδοσκοπικα συμφεροντα πολιτικες ευθυνες ποινικες πολιτικος συγκαλυψη ευθυνη κινητοποιηση τραγωδια κομμα αυθορμητη φυσικη δικαιολογημενη λαικη οργη κομματα ιδεολογια αριστερα Ελλαδα, κακοβουλη ανιερη αηδιαστικη ΝΔ, νεα δημοκρατια απαξια λαος αγανακτηση, δραμα αθωοι αγωνας τραυματιας δικαιωση διαμαρτυρια 28η ελληνες αδικοχαμενοι αμελεια αδιαφορια ελληνικο κρατος νεκρα παιδια λεωφορειο Τεμπη, νεκροι Μανδρα αττικης Ματι, αττικη πυρκαγια Ηλεια, δολοφονια λαθρομεταναστες, καμενοι marfin ΜΑΡΦΙΝ Μυρτω Παρος Κυκλαδων κυκλαδες εποικισμος αλλοφυλοι αλλοθρησκοι εισβολεις, ξεπουλημα εθνικος πλουτος οικολογικη καταστροφη εβρος, Ευβοια, Θεσσαλια λαρισας λαρισα Μακεδονια μακεδονικο σκοπιανο ανεξελεγκτη εγκληματικοτητα ανασφαλεια πολιτης ξενιτεμος ξενητεμος ελληνικη νεολαια θεσμος εκπτωση ηθων κοινωνικες αξιες καταστροφη παιδεια ανθρωποι συμπαρασταση πονος γονεις αναλγητο ανικανο απροθυμο προστασια πολιτες εγγυηση αξιοπρεπη ζωη ανταποδοση θυσια προσφορα ψηφος πολυτεχνειο εθνικος κορμος κακοδαιμονια επαναληψη ιστορια φαρσα κυβερνητικη καρικατουρα οργη κυβερνητικο αφηγημα, Δεκεμβριανα αγνη φωνη λαου καθαρση tempi επιλογη

author avatar
Γιώργος Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα

Ευεργέτις χαρίζει Άγαλμα του Οπλίτη της Μάχης του Μαραθώνος, αξίας 70.000 ευρώ και ο Δήμος δεν το… παραλαμβάνει!!!

Της ιατρού Αθανασίας-Ιφιάνασσας Καραμπάτσου Στον Δήμο Μαραθώνος υπάρχει μια δωρεά,...

ΠΙΝΔΑΡΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΟΙ

Του ομοτίμου καθηγητή Γλωσσολογίας ΑΠΘ, Αντώνη Μπουσμπούκη Πίνδαρος και Ολυμπιόνικοι: οι...

Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν και τα Εθνικά Κληροδοτήματα!

Κατόπιν της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας...

Το αρχαίο ελληνικό άγαλμα που ταξίδεψε στο Διάστημα

Του γλύπτη Μανώλη Ρούσση Στην λήξη του Ψυχρού Πολέμου, γεννήθηκε...