Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο
Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών της Καλαμπάκας Τρικκάλων. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά
προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!
Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste
Awards 2021 (MTA 2021), όπου
συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:
|
Προϊόν |
Κατηγορία |
Διάκριση |
|
Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους |
MTA |
Platinum |
|
Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος |
MTA |
Gold |
|
Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα |
MTA |
Gold |
|
Ριζότο με άγρια τρούφα |
MTA |
Gold |
|
Αγαρικό σε λάδι |
MTA |
Gold |
|
Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι |
MTA |
Silver |
προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:
|
Προϊόν |
Κατηγορία |
Διάκριση |
|
Μανιταρόσουπα |
Olymp Awards – Tasting awards |
Gold |
|
Χυλοπίτες |
Olymp Awards – Tasting awards |
Gold |
|
Μανιταροπίλαφο |
Olymp Awards – Tasting awards |
Silver |
|
Πλιγούρι με |
Olymp Awards – Tasting awards |
Bronze |
|
Λιγκουίνι |
Olymp Awards – Packaging awards – Total image |
Silver |
|
Λεντινούλα |
Olymp Awards – Packaging awards – Total image |
Bronze |
|
Γλυκό του |
Olymp Awards – Packaging awards – Total image |
Bronze |
|
Σοκολάτα |
Olymp Awards – Packaging awards – label |
Bronze |
προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει
δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.
Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής
και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την
καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της
ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.
Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η
συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που
λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό
στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του
Μουσείου μας».
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 14.7.2021.
