Της διατροφολόγου-διαιτολόγου
Γεωργίας Κατσογριδάκη
Πολλές φορές αναζητούμε
θαυματουργά super foods προκειμένου να ενισχύσουμε την υγεία μας. Ίσως έχουμε
ξεχάσει τις ελιές – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΕΛΙΑ, ΕΔΩ, το ΕΛΑΙΟΔΕΝΔΡΟ, ΕΔΩ και το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΕΔΩ.
Πέντε ελιές καθημερινά με το
πρωινό, παρέχουν μεταξύ άλλων ολευρωπεΐνη, που βοηθά τον οργανισμό να
αντιμετωπίσει την οξείδωση και τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, που επιτίθενται στα
κύτταρα.
Η διαδικασία αυτή άμυνας, που
ενισχύεται σε σοβαρό βαθμό με τις ευεργετικές ενώσεις που περιέχονται στη
σύσταση της ελιάς, έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του ρυθμού γήρανσης του
οργανισμού και την επαναφορά της ισορροπίας στις διάφορες λειτουργίες.
ΠΗΓΗ: Γ. Κατσογριδάκη,
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.11.2020.
