Παραγωγή γεωργικών προϊόντων
της περιφερείας
Λαρίσης
Λαρίσης
1931-1932
Του Ιω. Θ. Παπαγιαννόπουλου
ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΚΑΔΕΣ
Σίτος 500.066 28.735.169
Κριθή 103.506 7.214.819
Βρώμη 95.065 3.588.518
Σίκαλις 36.200 2.891.980
Κύαμος 23.721 690.030
Αραβόσιτος 77.212 6.077.650
Σήσαμον 23.024 209.360
Φασίολοι 5.914 377.590
Ερέβινθοι 8.546 279.650
Φακαί 5.778 187.660
Πίσα 371 11.082
Γεώμηλα 6.640 5.664.900
Κρόμμυα 2.502 2.072.450
Σκόρδα 1.629 549.600
Σανός Σιτ 2.100 297.000
Ασπρίτσα 112 8.000
Πεπόνια 11.641 7.432.800
Καρπούζια 25.159 12.875.260
Λοιπά εδώδιμα 2.053 244.450
Λαθούρι 645 2.180
Φάβα 15 450
Γλυκάνισον 1.306 39.130
Κεχρί 265 17.500
Καπνός 21.655 1.891.535
Βάμβαξ 1.428 52.450
Λίνον 100 4.000
Κάναβις 4 240
Βίκος – Σανός 12.718 1.480.000
Ρόβι 21.008 588.375
Ξηρά Τριφύλλια 1.653 297.000
Αυτοφυή χορτ.-σανός 2.082 300.000
Κορκάρι 604 200.000
ΠΗΓΕΣ: Παπαγιαννόπουλου Ιω. Θ. “Επαρχία Λάρισας”. Γ. Λεκάκης “Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις”. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 8.10.2019.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΛΑΡΙΣΑ, ΕΔΩ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ αντίστοιχα του ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ, ΕΔΩ.
ΛΕΞΕΙΣ: Παραγωγη γεωργικων προιοντων, περιφερεια Λαρισης, 1931, 1932, γεωργικα προιοντα, γεωργιασ, περιφερεια Λαρισας, Λαρισα, Θεσσαλια, θεσσαλικος καμπος, Σιτος, σιταρι, Κριθη, κριθαρι, Βρωμη, Σικαλις, σικαλη, Κυαμος, Αραβοσιτος, Σησαμον, σουσαμι, Φασιολοι, φασολια, φασολι, Ερεβινθοι, ρεβυθια, ρεβιθια, ρεβιθι, φακαι, φακες, πισα, γεωμηλο, πατατα, κρομμυο, κρεμμυδι, σκορδο, σανο, σανος, ασπριτσα, πεπονι, καρπουζι, εδωδιμο, λαθουρι, φαβα, γλυκανισο, κεχρι, καπνος, βαμβαξ, βαμβακι, λινον, λινο, καναβις, κανναβις, κανναβη, βικος, ροβι, τριφυλλι, κορκαρι